2007. 12~2010. 01
국립한경대학교 한경분석센터 먹는물인증기관, 연구원 및 전임연구교수
2006. 03~2007. 08
고려대학교 생명과학연구소, 연구원
2006. 03~2007. 12
고려대학교 생명과학연구소, 연구원
2000. 09~2002. 02
한국식품연구원, 인턴연구원
연구실적
2021
발효 솔잎의 기능성 분석 및 식물성 발효 단백질 제품 개발에 관한연구
2020
약용식물 유래 추출물을 이용한 항염 기능성 확인 시 사용되는 cell assay 연구
2019
아이스플랜트(Ice Plant)의 유효성분 분석
2018
나노입자의 항염증 활성연구
2018
저장조건에 따른 당절임 매실의 품질변화
2018
나노입자의 과산화효소 활성 영향
2017
오미자 착즙박 추출물의 항염증 활성에 관한 연구
2016
분무 건조를 이용한 고로쇠 수액의 저장성 향상에 관한 연구
2016
전처리 방법에 따른 자몽의 쓴맛성분 및 품질변화에 관한 연구
2015
생오미자 착즙박의 추출조건에 따른 추출액의 이화학적 특성
2015
오가피 열매를 이용한 식초제조 방법에 따른 품질특성
2015
국내 식품영양성분 데이터베이스 구축을 위한 유리당 성분 분석
2015
국내 외식식품의 영양성분 DB 구축을 위한 수분함량 분석
2015
국내 외식 식품의 영양성분 DB 구축을 위한 지방함량 분석
2014
저장온도별 생오미자 착즙액의 schixandrin 함량 및 항산화활성에 대한 변화
2014
국내 외식 식품에 대한 당 성분 분석
2014
국내 외식 식품에 대한 지방성분 분석
2014
저장온도별 생오미자 착즙액의 schixandrin 함량 및 항산화활성에 대한 변화
2013
첨가당 종류별에 따른 오가피열매 발효주의 품질 특성
논문
2021. 08. 05
Effect of Browning Inhibitor Treatment on Sliced Citron Storage (Citrus junos Sieb.) | Korean Journal of Food and Nutrition | 이진원 외 4인
2019. 08
Polycyclic aromatic hydrocarbons in seasoned-roasted laver and their reduction according to the mixing ratio of seasoning oil and heat treatment in a model system. | Food Sci Biotechnol | 이진원 외3인
2019. 04
Protective effects of chebulic acid from Terminalia chebula Retz. against t-BHP-induced oxidative stress by modulations of Nrf2 and its related enzymes in HepG2 cells. | Food Sci Biotechnol | 이진원 외6인
2018. 06
Inhibition Effects of Nitric Oxide Production of Solvent Extracts from Residue of Omija (Schisandra chinensis) Juice. | J Korean Soc Food Sci Nutr. | 이진원
2018. 04
Antioxidant and Antibacterial Activities of the Byproducts of Abies holophylla Extract. | Korean J. Medicinal Crop Sci | 이진원 외3인
2017. 06
Antioxidation activity of residue after Omija (Schisandra chinensis) juice extract. | J Appl Biol Chem | 이진원 외1인
2017. 02
The Effects of Fatty Acid Composition and Storage Conditions on the Oxidative Stability of Various Vegetable Seed Oils | Food Engineering progress | 이진원 외2인
2015. 09
Inhibitory effects of seco-triterpenoids from Acanthopanax sessiliflorus fruits on the HUVEC cells invasion and ACE activity | Natural Product Communications | 이진원 외2인
2015. 05
Effects of Grapefruit Seed Extract for Antibacterial Activity on the Coated Packaging | Food Engineering progress | 이진원 외2인
2014. 05
A Study on Total Sugar Content in Cooked Rice and Side Dishes of Eat-out Korean Food | Food Engineering progress | 이진원 외3인
2014. 05
A Study on Total Sugar Content in Chinese and Flour-Based Foods and Desserts among Take-out Korean Food | Food Engineering progress | 이진원 외3인
2013. 12
Pasteurization Characteristics of Makgeolli (Korea Rice Wine) with Various Initial Concentrations of Yeasts | Korean Journal of Food and Nutrition | 이진원 외2인