American Hotel & Lodging Educational Institute Barista 수료
2020, 2021 World Chefs Culinary Cup Korea 최우수지도자상
수원전국 요리경연대회 심사위원
대한민국 국제요리& 제과 경연대회 심사위원
대한민국 챌린지컵 국제요리경연대회 심사위원
연구실적
2002. 10~2005. 10
저장 및 유통조건에 따른 더덕의 품질분석 및 이의 활용 방안 연구 - 농림부
2009. 03~2009. 12
대학생의 거리음식에 대한 연구
2009. 04~2010. 04
Ginsenoside Rg3 강화 흑삼의 표준제조법확립 및 제품개발 - 농림수산식품부
2010. 03~2010. 10
계좌제 교육 훈련의 인지도 및 훈련과정 연구
2020. 03~2020. 11
2020 대학청년 전통음식 전승교육 청춘숙수
2020. 05~2020. 10
강원학지식총서(산촌사람들의 음식문화)-강원학연구센터
2023. 03~2023. 12
2023 '찾아가는 아이사랑 플래너 우리가족 이렇게 달라졌어요'
NCS 학습모듈개발 한과제조-한국산업인력관리공단
NCS 학습모듈개선 유제품가공-한국산업인력관리공단
NCS 학습모듈개선 떡제조-한국산업인력관리공단
논문
2023. 03
A study on the Perception of Edible Insects and Edible Insect Foods of College Students Majoring in Culinary Arts | Journal of the Korea Society of Computer and Information | 최영심
2021. 02
Quality characteristics of Baeksulgo added with Molokhia(Corchorus olitorius L.) powder | Culinary Science & Hospitality Research | 최영심
2020. 10
Effects of Consumer’s Individual Value on Product Selection Attribute and Re-purchase Intention : Focused on Consumers Who Had Purchased Kimchi1 | The East Asia Business Economics Association | 최영심 외
2019. 07
Relationship among Restaurant Owner’s SNS Marketing, Trust, Purchase Intention, and Word of Mouth Intention | Journal of distribution science | 최영심 외
2017. 02
The quality characterisics of Macaroon added with helianthus tuberosus L. powder | Culinary Science & Hospitality Research | 최영심
2015. 01
아사이베리 분말 설기떡의 품질 특성에 관한 연구 | 한국조리학회 | 최영심