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호텔외식조리과

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학력사항

  • 2017. 02 고려대학교 의생명융합과학과 이학박사 졸업
  • 2011. 02 경기대학교 식품생물공학과 이학석사 졸업
  • 2009. 02 경기대학교 식품생물공학 이학학사 졸업

경력사항

  • 2022. 03~현재 현)수원여자대학교 호텔외식조리과 조교수
  • 2022. 03~현재 현)한국산업인력관리공단 식품산업기사 심사위원
  • 2022. 02~2023. 02 전)김정문알로에(KJMBIO) 바이오연구소 연구원
  • 2021. 06~2022. 04 전)경희대학교 한방생명과학과 학술연구교수
  • 2020. 03~2023. 02 전)연성대학교 식품영양학과 겸임교수
  • 2019. 03~2020. 02 전)경기대학교 식품생물공학과 시간강사
  • 2017. 11~2021. 05 전)경기대학교 식품생물공학과 연구원
  • 2014. 09~2017. 08 전)신안산대학교 바이오생명과학과 시간강사

연구실적

  • 2019. 03~2022. 02 동충하초 균사체로 발효한 인삼잎 유래 면역증강 다당체의 활성-구조 간 상관관계 규명(한국연구재단 )
  • 2019. 07~2019. 12 장내미생물 조절 천연소재의 체내외 구조변화(한국식품연구원)
  • 2018. 10~2019. 02 팔라티노스 시럽의 안전성 평가(아급성/non-GLP)(국가식품클러스터진흥원)
  • 2018. 12~2019. 02 인삼잎으로부터 면역활성 다당체의 분리 및 구조적 특성 분석(고려인삼학회)
  • 2018. 07~2019. 02 홍삼유래물로부터 정제한 홍삼다당체의 면역활성 및 signaling pathway 규명(KGC 인삼공사)
  • 2017. 11~2018. 10 구조가 상이한 천연물 유래 면역활성 다당체의 대식세포 활성화 작용 기작 (한국연구재단 )

논문

  • 2022. 09 Biologically synthesis of gold nanoparticles using Cirsium japonicum var. maackii extract and the study of anti-cancer properties on AGS gastric cancer cells | International Journal of Biological Sciences | 공동저자
  • 2022. 06 Structural characterization and anti-inflammatory properties of green synthesized chitosan/compound K‑gold nanoparticles | International journal of biological macromolecules | 교신저자
  • 2022. 03 Immune-enhancing efficacy of Curtobacterium proimmune K3 lysates isolated from Panax ginseng beverages in cyclophosphamide-induced immunosuppressed mice | Journal of Functional Foods | 교신저자
  • 2022. 01 Immune-enhancing effects of postbiotic produced by Bacillus velezensis Kh2-2 isolated from Korea Foods | Food Research International | 공동저자
  • 2021. 10 Composition analysis and oral administered effects on dextran sulfate sodium-induced colitis of galactooligosaccharides bioconverted by Bacillus circulans | Carbohydrate polymers | 주저자
  • 2021. 10 Inhibitory effects of orally administered pectic polysaccharides extracted from the citrus Hallabong peel on lung metastasis | Food Bioscience | 주저자
  • 2021. 09 동충하초균으로 발효한 인삼잎으로부터 분리한 중성다당의 면역활성 및 구조적 특성 | 한국식품과학회 | 공동저자
  • 2021. 09 A Comparative Study of Rutin and Rutin Glycoside Antioxidant Activity, Anti-Inflammatory Effect, Effect on Platelet Aggregation and Blood Coagulation | antioxidants | 공동저자
  • 2021. 09 진피로부터 분리한 다당의 대식세포를 통한 면역증진 효과 | 한국식품영양학회 | 교신저자
  • 2020. 08 Antioxidant and antiinflammatory activities of phenolic compounds extracted from lemon myrtle Backhousia citriodora leaves at various extraction conditions | Food Science and Biotechnology | 공동저자
  • 2020. 03 Improved effect of palatinose syrup bioconverted from sucrose on hyperglycemia and regulation of hepatic lipogenesis in male C57BL6J mice | Journal of Food Biochemistry | 공동저자
  • 2020. 01 녹용 혼합 추출물의 면역기능 조절 효과 | 한국식품영양과학회 | 공동저자
  • 2019. 12 Structural elucidation of an anti-metastatic polysaccharide from the peels of Korean citrus Hallabong | Carbohydrate Polymers | 주저자
  • 2019. 11 AntiCancer Effects of Panax ginseng Berry Polysaccharides via Activation of ImmuneRelated Cells | Frontiers in Pharmacology | 공동저자
  • 2019. 09 Signaling pathway and structural features of macrophage-activating pectic polysaccharide from Korean citrus, Cheongkyool peels | International journal of biological macromolecules | 주저자
  • 2019. 06 Signaling pathways associated with macrophageactivating polysaccharides purified from fermented barley | International journal of biological macromolecules | 공동저자
  • 2019. 05 Immunostimulating and Antimetastatic Effects of Polysaccharides Purified from Ginseng Berry | American Journal of Chinese Medicine | 공동저자
  • 2018. 02 설탕으로부터 생물학적 전환법에 의해 생신된 팔라티노스의 구조적 특성규명 | 한국식품영양과학회 | 주저자
  • 2018. 06 Oral administration of palatinose vs sucrose improves hyperglycemia in normal C57BL/6J mice | NUTRITION RESEARCH | 주저자
  • 2017. 09 브로콜리로부터 분리한 추출물의 In vitro 면역증진 활성평가 및 화학적 특성 | 한국식품영양학회 | 공동저자
  • 2017. 08 Antitumor and antimetastatic activities of pectic polysaccharides isolated from persimmon leaves mediated by enhanced natural killer cell activity | Journal of functional foods | 주저자
  • 2017. 02 Antitumor and antimetastatic activities of rhamnogalacturonan-II-type polysaccharide isolated from mature leaves of green tea via activation of macrophages and natural killer cell | International journal of biological macromolecules | 주저자
  • 2016. 09 Structural elucidation of anti-metastatic rhamnogalacturonan II from the pectinase digest of citrus peels (Citrus unshiu) | International journal of biological macromolecules | 주저자
  • 2015. 04 녹차 효소처리 다당의 화학적 특성 및 면역증진 활성 | 한국식품영양과학회 | 주저자
  • 2014. 04 Antitumor metastasis activity of pectic polysaccharide purified from the peels of Korean Citrus Hallabong | Carbohydrate polymers | 주저자
  • 2012. 11 Anti-metastatic effect of polysaccharide isolated from Colocasia esculenta is exerted through immunostimulation | INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR MEDICINE | 주저자
  • 2012. 11 감잎에서 분리한 다당의 면역자극 활성 | 한국식품영양학회 | 공동저자
  • 2012. 02 시판양조 및 재래식 조선간장으로부터 분리한 다당의 면역증강 활성 비교 | 한국식품과학회 | 주저자
담당부서 :
호텔외식조리과
담당자 :
허지안,전가은
연락처 :
031-290-8954, 8955
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